Összecseréltek két covid-beteget a szolnoki kórházban, más családja hamvasztotta el az elhunyt beteget

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 11.

Belpol

Covidos betegeket cseréltek össze, egyikük meghalt, de a másik családja hamvasztatta el. Közokirat-hamisítási ügy lett belőle. 

Összecserélték két beteg adatait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben. Az ügyről az RTL Klub Híradója számolt be néhány nappal ezelőtt: egy 88 éves nő koronavírusos betegként került a kórházba, majd néhány nappal később értesítették a lányát, hogy felgyógyult és átszállították a krónikus belgyógyászatra. Amikor azonban a lánya meglátogatta a kórházban, kiderült, hogy valaki más fekszik az ágyon az édesanyja adataival. A nő ekkor értesítette a rendőrséget. 

A kórház végül kiderítette, hogy a 88 éves nő már november 26-án elhunyt, de a másik beteg hozzátartozóját értesítették az esetről, ők pedig már el is hamvasztották. Az RTL Klubnak az elhunyt nő lánya azt mondta, a csere miatt valószínűleg az idős nő nem is a megfelelő gyógyszereit kaphatta, és akár ez is hozzájárulhatott a halálához. 

Piroska Miklós, a kórház főigazgatója a sajtónak korábban azt nyilatkozta, hogy az intézményben valóban betegcsere történt, amelyért a hozzátartozóktól elnézést kértek. A kórház vezetése felvette velük a kapcsolatot, és azonnali, teljes körű vizsgálat kezdődött, hogy milyen hiba okozta a betegek felcserélését.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt rendelt el ismeretlen ellen nyomozást december 9-én – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk