Rogán Antal kabinetfőnökének neve is felbukkan Schadl György bizalmasának naplójában

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Belpol

Kiderült, Schadl megbízta a sofőrjét, hogy vigyen el egy autót Rogán kabinetfőnökének. Ma kezdődik a Schadl-Völner-per.

Még a korábban sejtett kapcsolatnál is szorosabb bizalmi szál fűzhette egymáshoz a 24.hu cikke szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar jelenleg börtönben ülő elnökét és Nagy Ádámot, Rogán Antal kabinetfőnökét.

A lap a Völner-Schadl-korrupciós botrány nyomozati anyagát tovább vizsgálva azt írja , hogy a nyomozók részletesen elemezték az ügy egyik vádlottjának, M.V.-nek a naplóbejegyzéseit, valamint a telefonjában elmentett szöveges üzeneteket.

M. V. Schadl György bizalmas munkatársa volt, ő volt a végrehajtói kar elnökének sofőrje és személyes asszisztense is. A telefonjáról lementett adatok szerint Schadl összes ügyes-bajos dolgát ő intézte. Naplóbejegyzései szerint a készpénz szállítása, autóval kapcsolatos ügyek bonyolítása, sőt, még a pénzváltás is hozzá tartozott, de megfordult Schadl feleségénél is, amikor sütit vitt neki.

M. V. naplóbejegyzései között viszont található egy 2021. április 23-ra rögzített olyan feladat is, mely szerint a férfinak Nagy Ádámot kellett felhívnia és elvinnie hozzá egy autót.

A bejegyzés alapján egyértelmű, hogy nem akármilyen Nagy Ádámról, hanem Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, mivel a sofőr feljegyezte a címet. A budai villáról kiderült, hogy az, amelyik a miniszter kabinetfőnökének családjához tartozik.

A naplóbejegyzésből az nem derül ki, hogy M. V. milyen autót vitt Nagy Ádámnak, ahogy az sem, miért. 

De Nagy neve egy másik naplóbejegyzésben is felbukkan, igaz, abban a bejegyzésben nem világos, vajon a miniszter kabinetfőnökéről van szó, vagy csupán egy névrokonáról.

2021. október 8-án M. V.-nek mindenesetre egy autókereskedésből egy Mini Cabriót kellett elhoznia. És egy bizonyos Nagy Ádámnak elvinnie. Megjegyzésként annyi áll a bejegyzésben: 1 120 000 kesztyűtartóba.

A vádiratba M. V. Nagy Ádámmal való kapcsolata nem került bele.

A Schadl-Völner korrupciós ügy előkészítő tárgyalása pénteken kezdődik Budapesten. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt Völner három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt  a kar elnökétől, összesen 83 millió forintot. Az ügyészség szerint Schadl több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobb részt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából.

Az ügyészség Schadl Györgyre 10, Völner Pálra 8 év börtönt kért beismerés esetén. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, továbbá mindkettőjüknél 10 év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk