Simon András lett a Fővárosi Önkormányzat új kommunikációs igazgatója

  • 2022. július 15.

Belpol

Elődje, Kovács Gábor visszatér korábbi munkahelyére, a Budapest Brand Zrt-hez.  

Július 15-től Simon András a Fővárosi Önkormányzat új kommunikációs igazgatója - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A tájékoztatás szerint Simon feladatai közé tartozik majd Budapest tájékoztatási tevékenységének irányítása, a sajtóiroda, a sajtókapcsolatok, a közösségi média felületek és a kiemelt rendezvények felügyelete, továbbá összefogja a fővárosi cégek kommunikációs tevékenységét és kapcsolatot tart a kerületekkel.  

Simon András jogász, kommunikációs szakember, egyetemi mestertanár. Újságírói pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, dolgozott riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként. 1999-től 2002-ig a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! című műsorait vezette és szerkesztette, 2002-től az Este című Pulitzer-emlékdíjas műsor főszerkesztője volt a Magyar Televíziónál. A szerkesztőség munkáját 2004-ben Prima-díjjal ismerték el. 2005-ben és 2006-ban az MTV műsorokért felelős alelnöke volt.  

2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációjáért felelős PR-igazgatója lett, 2007 októberében pedig a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává nevezték ki. 2010 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője volt. 2013-ban az ATV-hez szerződött, ahol többek között a Híradó, az Egyenes beszéd, a Csatt és A nap híre című műsorokat vezette. 2021 decemberében kommunikációs vezetőként csatlakozott az ellenzék országgyűlési választási kampányához.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk