Soros György: Csodálom a magyarok bátorságát

  • narancs.hu
  • 2017. június 1.

Belpol

Amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával.

Standing Up for Europe címmel írt publicisztikát a Project Syndicate-re Soros György, s az írásban szó esik az Európai Unióra leselkedő külső és belső veszélyekről, az EU megújításáról, a Brexitről és a menekültválságról, Macronról és Merkelről, a válságba sodródó Olaszországról és az olyan, reményt adó, alulról szerveződő kezdeményezésekről, mint a Pulse of Europe, a Best for Britain és azok „az ellenállási mozgalmak, amelyek a lengyel Jog és Igazságosság uralmával, valamint Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjával szemben szállnak síkra”.

false

Soros kitér Orbán Viktor propagandakampányára és a CEU-ra is, a hvg.hu-n magyarul megjelent cikkből idézünk:

„A magyar ellenállás valószínűleg éppúgy meglepi Orbánt, ahogy engem. Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el.

De az igazság az, hogy én a Közép-európai Egyetem büszke alapítója vagyok, amely 26 év után a világ legjobb 50 egyeteme között szerepel számos társadalomtudományi képzésével. A CEU támogatásával lehetővé tettem, hogy megőrizze akadémiai szabadságát minden befolyással szemben, beleértve a magyar kormányt, vagy akár az alapítóját magát.”

A cikk eredetije itt, a magyar fordítás itt olvasható

Neked ajánljuk