Szijjártó Péter szerint szánalmas és gyáva a Magyarországot megbüntető UEFA-bizottság

  • narancs.hu
  • 2021. július 10.

Belpol

Hiányolja a bizonyítékot, és azt sérelmezi, hogy a történteket valakik jelentették.

Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy teltházas budapesti Eb-meccs mindenki számára örök emlék marad. A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat –emlékszik vissza Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon reagált arra, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre, valamint 100 ezer euróra büntette a magyar szövetséget, így emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. 

„Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése” – írja Szijjártó. 

A miniszter egyébként  azt nem állítja, hogy ne történtek volna meg az UEFA által kifogásolt megnyilvánulások, csak a bizonyítékot hiányolja, illetve azt sérelmezi, hogy a történteket valakik jelentették. Emellett Szijjártó nehezményezi, hogy egyéb, a meccseken tapasztalt rendbontások (pl. lézerezés, pályára beszaladás) nem értek hasonló retorziót az UEFA-tól. „Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

(Facebook/Szijjártó Péter)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk