A lúgos támadás elítéltjének kártérítést ítéltek a rossz börtönkörülmények miatt, az áldozat meg a mai napig nem kapott semmit

  • narancs.hu
  • 2019. május 29.

Bűn

Hiába jogerős ítélet, végrehajtási eljárás, elképesztő bürokratikus teszetoszaság folyik.

Egy fillér kártérítést sem kapott a lúgos támadás áldozata a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta, az elkövetőnek viszont 591 ezres kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt – írja az Index.

Mint ismert, tavaly ítélték jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre a lúgos támadásként elhíresült ügyben Bene Krisztiánt, azt az orvost, aki az ítélet szerint 2013-ban maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele.

A Kúria jogerős döntése szerint az öt évig húzódó ügyben az áldozatnak különféle jogcímeken közel 739 ezer (pontosan 738 951) forint kártérítést ítélt meg a bíróság –  többek között az évekig elhúzódó tárgyalásokkal összefüggő egyéb költségek megtérítésére, valamint a Bene által ellopott laptop és telefon miatt.

Érdekes módon, bár Renner Erika benyújtotta a kártérítési igényét, és bár ezt a Fővárosi Törvényszék végrehajtási osztálya be is fogadta, az ezt követő ide-oda postázás útján, bürokratikus teszetoszaság okán nem sikerült megkapni. Hiába tett panaszt, állítólag adminisztrációs hiba és téves iktatás történt.

Végrehajtási eljárás ide vagy oda, Renner Erika a mai napig nem kapott kártérítést. Míg hogy, hogy nem az ügyben elítélt ex-orvosnak a rossz börtönkörülmények hipp-hopp megítélték a kártérítést.

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.