Döntött a bíróság: Lovasi András bűnös közúti baleset okozásában
LovasiAndras1813.jpg

Döntött a bíróság: Lovasi András bűnös közúti baleset okozásában

  • narancs.hu
  • 2020. június 3.

Bűn

Pénzbüntetést kapott, és a jogosítványát is elvennék egy évre.

Az énekes tavaly márciusban a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol egy rendőrautónak ütközött. Az abban ülő két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, a bordái, valamint több foga is kitört. Lovasi nem tagadta, hogy hibázott.

A Blikk megkereste az ügyészséget, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben.

Lovasi tudomásul vette és elfogadta a bíróság büntetővégzésben hozott döntését, ügyvédjével mégis a fellebbezés mellett döntöttek, tárgyalást kérnek.

„Védencem tudomásul vette volna a döntést, ám végül tanácsomra úgy döntött, hogy tárgyaláson szeretnénk a büntetési tétel csökkentését kérni. A pénzbüntetést elfogadjuk, ám az, hogy egy évre be akarják vonni ügyfelem vezetői engedélyét, azzal nem értünk egyet. Abban sem vagyok biztos, hogy indokolt, hogy eltiltsák őt a vezetéstől. Lovasi András közlekedési előélete makulátlan, túlzó lenne ez a büntetés. Előreláthatólag a tárgyalást ősszel tűzheti ki a bíróság, addig nem zárul le az ügy" – mondta a zenész védője, dr. Balázsi Bence a Blikknek.

Figyelmébe ajánljuk