18 év után ma szabadult a móri bankrablásért tévesen elítélt Kaiser Ede

  • 2020. június 1.

Bűn

Büntetését végül sorozatos fegyveres rablásért kapta.

Ma reggel, 9 óra után pár perccel távozott a börtönből Kaiser Ede, mivel véget ért 18 évnyi büntetése. "A férfin fekete póló és farmernadrág volt, mindössze egy fekete táska volt nála. Az ügyvédje ment elé, és ő is vitte el a Kozma utcai börtön elől egy fehér BMW terepjáróval" – számol be az Origo.

"Kicsivel több volt, mint ami jól esett" – mondta szabadulása után Kaiser a Blikk beszámolója szerint.

Kaiser Edét először jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték a móri bankrablás és az ott elkövetett brutális gyilkosságok miatt, majd felmentették, büntetését végül sorozatos fegyveres rablásért kapta.

A 2002. május 9-i móri bankrablás megrázta az országot: a nyolc ember életét kioltó, idehaza minden idők legkegyetlenebb gyilkosságának számító bűncselekmény általános megdöbbenést keltett. Hajdú Lászlót és Kaiser Edét 2002 júliusában vették őrizetbe, a nyomozás végére 2004-ben a rendőrség arra jutott, hogy Kaiser egy, Hajdú pedig hét embert ölt meg. Mindketten tagadták, hogy közük lenne a móri rabláshoz,  majd miután 2007-ben egy civil az erdőben véletlenül megtalálta a fegyvereket, előkerültek a valódi tettesek is, Nagy László és Weiszdorn Róbert. Előbbi öngyilkos lett a börtönben, utóbbit 2010-ben 40 év minimálisan letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Figyelmébe ajánljuk