Férfi indult egy női sakkversenyen, leleplezték

  • narancs.hu
  • 2023. április 15.

Bűn

Nikábot, szemüveget viselt, de elárulta a cipője, hogy nem beszélt, és jó sakkozókat vert meg ismeretlen létére.

Több évre eltilthatják a versenyszerű sakkozástól Kenyában a 25 éves Stanley Omondit, aki férfi létére nikábot viselve, szemüvegben, Millicent Awour néven elindult egy nyílt sakkversenyen – írja a 444.

A szervezők először nem gyanakodtak, mert a vallásos viselet természetes – mondta a kenyai sakkszövetség elnöke, Bernard Wanjala. A nyilatkozat hidzsábot, a magyar cikk burkát említ, a fotók alapján azonban a férfi inkább nikábot visel, ami a testet és a fejet is fedi, de a szemet szabadon hagyja.

Omondi arra ügyelt, hogy ami az asztal fölött látszik belőle, abból ne derüljön ki, hogy férfi, és meg sem szólalt. Ez lett végül gyanús a szervezőknek, a férfias cipője mellett, azon túl, hogy –nőként – ismeretlen létére nagyon jó ellenfeleket győzött le.

 Mindez a Kenya Open nevű múlt heti versenyen történt, Nairobiban. Huszonként országból több mint 400 játékos hajolt a táblák fölé, köztük 99 nő. A kategória győztese több mint 3000 dollárt kapott.

Omondi férfiként ismert sakkozó.

Később bocsánatkérő levelet írt a szövetséghez. Elismerte, hogy csalt, kész vállalni minden törvényes következményt. Tettét azzal magyarázta, hogy pénzzavarban van. 

A Chess Kenya elnöke szerint a férfit örökre nem fogják eltiltani a sakkozástól, de egy ideig biztosan nem mehet versenyekre. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk