Hat évre ítélték az SZFE-maszkos nő támadóját

  • narancs.hu
  • 2021. április 23.

Bűn

A bíróság első fokon minden vádpontban bűnösnek találta Ó. Bencét.

Hat év letöltendő börtönre ítélte a bíróság pénteken a 37 éves Ó. Bencét felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak, és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Ez a férfi sebesített meg idén február 25-én reggel a budapesti 151-es autóbuszon késsel egy nőt, mert free SZFE-maszkot viselt. Az első fokú, nem jogerős határozat szerint  a vádlott a büntetés 2/3-ának letöltése után bocsátható csak feltételesen szabadlábra, és neki kell viselnie a bűnügyi költségeket is.

A tárgyaláson a Telex tudósítása szerint levetítették a busz belső kamerájának azt a felvételét, amelyből a rendőrség korábban már közölt egy részletet.

A felvételen az látható, hogy az ablak melletti helyen ülő nőt a férfi szólítja meg, folyamatosan magyaráz neki. A nő azonban a telefonjával foglalkozik, váratlanul éri, amikor Ó. Bence egy késsel megpróbálja levágni a maszkját.

A kés megsebesítette a nőt.  „A következő, amit éreztem, egy ütés volt a bal arcomon. Oldalra fordultam és akkor láttam, hogy a kezében kés van, és akkor döbbentem rá, hogy megszúrt.

Abban a pillanatban annyira megdöbbentem ezen, hogy a félelem elszállt belőlem” – idézte fel a történteket a sértett.

A tettest azért találta bűnösnek közösség tagja elleni erőszak miatt is a bíróság, mert – mint az ügyészségi közlemény írta –, a megtámadott nő „a száját és orrát takaró maszkot viselt, amin jól láthatóan egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozást kifejező felirat volt olvasható”.

 

 

Figyelmébe ajánljuk