Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat Árpa Attilával szemben

  • narancs.hu
  • 2021. július 27.

Bűn

A vád szerint a színész-producer barátainak értékesített kokaint. 

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség 5 férfival szemben kábítószer-kereskedelem miatt, egyikük a Blikk információi szerint Árpa Attila színész-producer. 

A vádirat szerint egy 33 éves férfi 2017-től kokainnal és extasyval kereskedett Budapesten, neki volt rendszeres kokainvásárlója egy 49 éves férfi - a Blikk tudomása szerint Árpa Attila -, aki 2018-tól saját magának és a baráti-ismerősi összejöveteleire meghívottaknak felkínálásra vásárolt a kábítószerből, így azt forgalomba is hozta.

Az ügyészség szerint 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni nyomozói épp akkor fogták el őket, amikor a droggal elindultak a bulira, majd rajtaütöttek az összejövetelen is. 

Az ügyben érintett egy 36 éves szír állampolgár is, aki szintén kereskedett kokainnal, és szintén adott el a 49 éves férfinak drogot, amelyet egyes esetekben a később elfogott 35 éves férfi szállított.

Az ügyészség így összesen 5 emberrel szemben emelt vádat, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 terhelttel szemben - köztük van Árpa Attila - forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt 3 magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel, azaz Árpára is felfüggesztettet kértek. 

A lap hozzáteszi, Árpánál egy házibulija alkalmával razziát is tartott a rendőrség, a házkutatást követően pedig kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát.

Árpa a lapnak azt mondta, értetlenül áll a döntés előtt, mert bár volt nála házkutatás, állítása szerint "nem találtak kábítószert nálam, ahogy a vendégeinknél sem". Azt is mondta, sem ő, sem az ügyvédje nem értesült még a vádemelésről, és mindenkit arra kért, a bíróság jogerős ítéletéig ne törjön pálcát felette. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk