Kaleta bűntársainak többsége 5 év letöltendőt kapott

  • narancs.hu
  • 2020. július 8.

Bűn

Kaletát ugyanis egy nemzetközi nyomozás közben buktatták le, melynek során egy gyerekpornó oldal üzemeltetője és felhasználói után nyomoztak. Az amerikai elkövetők messze nem kaptak olyan enyhe ítéletet, mint az exnagykövet Magyarországon.

"Az alapján, amit eddig lehet tudni az ügyről, nagyon úgy néz ki, hogy minden idők egyik legsúlyosabb és legaljasabb pedofil bűnügyében vett részt" - írja a 444.hu.

A cikkben végigveszik, hogy Kaleta egy olyan pedofilháló ügyében folytatott nemzetközi nyomozás során bukott le, amelynek eredményeként több mint 300 embert tartóztattak le több mint 30 országból.

A gyerekekről több, mint 200 ezer gyakran kimondottan erőszakos képet és videót tartalmazó darkneten megbújó oldal üzemeltetője egy 23 éves férfi, Szon Dzson Vu (Son Jong-wo), aki már le is ülte 18 hónapos büntetését, de továbbra is őrizetben tartja a szöuli bíróság, ezzel halogatva a férfi Eygesült Államoknak való kiadatását. Ott ugyanis korántsem várna rá enyhe ítélet.

Ahogy írják, a pedofilháló tagjai között sok amerikai is van, akik hiába hivatkoztak arra, hogy „csak nézték” a képeket. Az amerikai hatóságok sokkal szigorúbban büntetik ugyanis az ilyen bűncselekményeket: a vádlottak/elítéltek teljes nevétközölték; az eddig megszületett ítéletek között pedig a legenyhébb 91 nap börtön, a legsúlyosabb 15 év volt.

A legtöbb elkövető - akik abba a kategóriába estek, mint Kaleta, tehát az oldal felhasználói voltak, és több videót letöltöttek saját számítógépükre - 5 év letöltendőt kapott, amely után még legalább öt évig próbaidőn maradnak, és csak szigorú felügyelet mellett lehetnek szabadlábon.

Kaleta büntetése egy év (két év hat hónapra) felfüggesztett börtönbüntetés, valamint 540 ezer forint pénzbüntetés, amely ellen szerdán fellebezést nyújtottak be. Kedden a magyar kormány bejelettette, hogy szigorítana a magyar törvényen.

Figyelmébe ajánljuk