M. Richárd magát videózta a halálos baleset okozásakor

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Bűn

Egyelőre nem egyértelmű, hogy a telefon a műszerfalon volt, vagy a kezében.

Újabb részletek derültek ki a Dózsa György úti halálos baleset ügyében csütörtökön, mikor folytatódott a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken.

Mint ismert két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja, M. Richárd egy Mercedesszel belecsapódott egy épp kanyarodó Citroënbe a  XIII. kerületi Dózsa György úton. Jogosítvány nélkül vezetett és a megengedett 50 km/h helyett 135-140 km/h sebességgel haladt. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség mindkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A mostani tárgyaláson levetítettek egy korábban a nyilvánosság számára ismeretlen videót – írja az Index. A felvételen az látszik, hogy M. Richárd mobilozott a baleset pillanatában. Pontosabban saját magát videózta még az ütközés előtti másodpercben is.

A lap tudósítása szerint azt csak szakértő állapíthatja meg, hogy M. Richárd a telefont a kezében tartotta, vagy az a műszerfalon volt. Ez minden bizonnyal majd a következő tárgyaláson derül majd ki.

M. Richárd védője bár azt kérte a bírótól, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a videót a tárgyaláson, a bíróság elutasította az indítványt. M. Richárd ezután csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat ne játsszák le, ennek a kérésnek a bíróság eleget tett.

M. Richárd a néhány másodperces videó levetítése után szót kért a bírótól, hogy elmondhassa, a felvételt azért nem adták be bizonyítékként, mert olyan tartalmú, ami nem tartozik másra, nem tartozik a sajtóra. Közlése szerint meglepetésnek szánta párjának az autót amiben ült, és amivel a balesetet okozta, a felvételt neki akarta elküldeni. Állítása szerint a telefon a videó készítésekor a pohártartóban volt.

Neked ajánljuk