Nyomoznak Borkai fiának ügyében

  • narancs.hu
  • 2019. december 10.

Bűn

Egyesítették a feljelentéseket.

Borkai Zsolt fiáról, Borkai Ádámról még októberben posztolt Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő - eszerint apjához hasonlóan az ifjabb Borkai sem folytat szerény életmódot, 21 évesen 15 milliós luxusautóval pózolt, és ami még ennél is felháborítóbb: a jelek szerint akár még telhetett is rá, hiszen havi egymillió forintot kap a semmiért, mellette pedig még egy sportvezetői állása is van.

Most épp Borkai luxusautóban feszítő 21 éves fiáról közölt képet Hadházy Ákos

Borkai fia egyébként havi egymilliót keres egy épphogy csak létező cég ügyvezetőjeként. "A képen Borkai Ádám látható, a győri polgármester fia - tudják, aki egymilliót kap havonta a semmiért, de van még egy „sportvezetői" állása is, közel ugyanannyiért.

Hadházy még októberben tett feljelentést hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt, hiszen Borkai Ádámnak az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy a cégnek nincsen árbevétele és évek óta veszteséges. A volt győri polgármester fia az ügyvezetője a cégnek. Hadházy most a hvg.hu-nak számolt be róla, hogy folyik a nyomozás Borkai Zsolt fiának ügyében. A rendőrség tájékoztatta Hadházyt, hogy feljelentését egyesítik a Borkai-ügy többi feljelentésével.

Figyelmébe ajánljuk