Saját képét is kiakasztotta a múzeum dolgozója

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 9.

Bűn

Rongálás miatt feljelentette a müncheni intézmény, mert lyukakat fúrt a falba, hogy elhelyezhesse a festményt.

Egy müncheni múzeum alkalmazottja a kiállítótérben titokban kifüggesztette saját alkotását. Az 51 éves férfi ellen, aki a müncheni Modern Művészeti Múzeum technikai személyzetéhez tartozott, tulajdon megrongálása miatt indult eljárás, ugyanis a 60 cm x 120 cm nagyságú kép felfüggesztéséhez lyukakat fúrt a falba.

A rendőrség hétfői közleménye szerint a férfi művésznek vallja magát. Tettét az motiválhatta, hogy így akart áttörést elérni a pályafutásában. A kiállítótermekbe nyitvatartási időn kívül is bejutott, és így észrevétlenül rakhatta ki a képét.

A múzeum szóvivője a még február végén történt incidensről hétfőn beszámoló Süddeutsche Zeitung című lapnak elmondta, hogy az alkotás nem lóghatott túl sokáig a falon, mert mint fogalmazott: a múzeumőrök „azonnal észreveszik az ilyesmit”. A titokban kiakasztott festményről a rendőri és a múzeumi közleményből sem derült ki több részlet. Az újság azonban hozzáfűzte, hogy a férfit nem vádolják bűncselekménnyel, képét visszakapta, de az állásából elbocsátották.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk