Pénzzel, étellel, ajándékokkal szexre vett rá kisfiúkat egy volt hittanoktató Kecskeméten

  • narancs.hu
  • 2024. április 9.

Bűn

2019 és 2022 között négy kiskorúval került szexuális kapcsolatba, akik közül ketten közülük tizennégy év alattiak voltak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

többrendbeli, hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki korábban hittanoktatóként dolgozott, és a csoportjába, illetve az általa vezetett más, ifjúsági közösségbe járó kisfiúkat szexre vett rá.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi hittant tanított, a szertartásokon segítőként foglalkoztatott és anyagilag is támogatott több vele kapcsolatba került gyereket.

A fiúkat pénzzel, étellel és ajándékokkal „támogatta”, pontosabban így vette rá őket, hogy elmenjenek a plébániára.

A gyerekekkel egy közösségi oldalon is rendszeresen tartotta a kapcsolatot és "becézgette őket".

2019 és 2022 között négy kiskorút – ketten közülük tizennégy év alattiak voltak – vett rá szexre. A közlemény szerint a kiszolgáltatott helyzetben lévő, a férfi befolyása alatt álló gyerekek "zavarukban eltűrték a vádlott cselekményét".

A férfit a nyomozás során már felmentették az egyházi szolgálat alól, azóta pedig őrizetbe vették, most pedig vádat is emeltek ellene. Börtünbüntetést szabnának ki rá, onnan feltételes kedvezménnyel nem szabadulhatna. Emellett eltiltják majd minden olyan foglalkozástól, ahol 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezhetné, vagy kiskorúval bármilyen hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk