Tejfakasztó bulit tartottak Kunszentmiklóson, libákra lövöldöztek

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Bűn

Egymást is lőtte a testvérpár, de az fájt nekik. Állatkínzásért emeltek vádat ellenük. 

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot elpusztítva, kettőt megsebesítve – közölte az ügyészség

A vádirat szerint a kunszentmiklósi testvérpár 2022. december 30-án, este, egyikük gyermekének születését ünnepelte, amelynek során mindketten erősen leittasodtak.

Az éjszaka folyamán a vádlottak szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról kiszökött libákra lövöldöztek. Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt.

 Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

 
Túlélők
Fotó: Ügyészség
 

Mintegy fél óra elteltével a férfiak folytatták a szárnyasokra lövöldözést, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel. A vádlottak „éjszakai szórakozásának” eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült. Az elkövetők apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt. A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség a testvérpárt állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk