Retró busszal és retró trolival is lehet hétvégén utazni Budapesten

  • narancs.hu
  • 2022. május 20.

Élet + Mód

De a már-már klasszikusnak számító nosztalgiavillamos is igénybe vehető.

Egy matuzsálemi korú, közel 70 éves autóbusszal utazhatnak az érdeklődők e hét vasárnap, május 22-én a fővárosban - közölte lapunkkal a BKK.

Az Ikarus 60 típusú autóbusz azon az útvonalon jár majd, ahol az első útjait is megtette a típus: Kőbánya alsó vasútállomás és Rákoskeresztúr, városközpont között, Rákoscsaba érintésével az N62-es vonalon próbálható ki az ötvenes évekbeli jármű. A járatra nosztalgiajeggyel lehet felszállni, amely a helyszínen is megváltható.

 
Az inkriminált Ikarus 60 az ötvenes évekből
Forrás: BKK

A nosztalgiabusz 11:00-kor, 13:00-kor, 15:00-kor és 17:00-kor indul Kőbánya alsó vasútállomásról, Rákoskeresztúr városközpontból pedig 12:00-kor, 14:00-kor, 16:00-kor és 18:00-kor indul vissza. A járműre csak a végállomásokon lehet felszállni, és csak érkezési sorrendben, mivel az idős autóbusznak korlátozott a befogadóképessége.

De egy régi ismerőssel, a ZiU-9 retró trolibusszal is találkozhatnak a budapestiek május 21-én,  szombaton a 70-es trolibusz vonalán. Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó járműve R70-es jelzéssel újra kigördül a garázsból, és egy napig az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A retró trolira érvényes jeggyel, vagy bérlettel lehet felszállni.

A retró busz és retró troli mellett ezen a hétvégén is közlekedik az N19-es nosztalgiavillamos a Deák Ferenc tér – Szent Gellért tér – Katinyi mártírok parkja útvonalon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk