Az MLSZ szerint 2030-ra a magyar focinak el kell tudnia tartania magát

  • narancs.hu
  • 2019. február 1.

Fekete Lyuk

De addig is még marad az állami dotáció. Ja, és ez csak egy terv.

Az MLSZ 2020-2030-as tízéves tervének lényeges eleme az a terv, mely szerint a profi kluboknál a központi források helyét piaci bevételek váltják fel. Jegyértékesítésből, a szponzorációból, a tévés jogdíjakból legyen bevétele a kluboknak – nyilatkozta Roskó Zoltán, az MLSZ operatív igazgatója a Világgazdaságnak.

De semmi ok az aggodalomra, Roskó nyomatékosított: ez még csak egy terv.

Az MLSZ operatív igazgatója szerint nem érdemes egyik napról a másikra felrúgni a meglévő finanszírozási rendszert. Vagyis egy jó darabig még biztosan az állam fogja eltartani a magyar focit.

A lap információja szerint a sportszövetségek és a kormány tárgyalnak a tao-rendszer sorsáról. Egy tavaly decemberi kormányrendelet ugyanis a következő két évre 50-50 milliárd forint tao-támogatás jóváhagyását engedélyezte, ami jelentős csökkenést jelentene például a tavalyi 125 milliárdhoz képest.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?