Bayer Zsolt nyílt levélben üzente meg a holland nagykövetnek, hogy Hollandiának nincs helye az EU-ban

  • G. M.
  • 2019. február 5.

Fekete Lyuk

Így búcsúzik a Magyar Idők.

Bayer Zsolttól megszokott Bayer Zsolt-írással búcsúzik a Magyar Idők, ami holnaptól már Magyar Nemzetként jelenik meg, jelentsen ez bármit is.

A Nyílt levél René van Hell úrnak, Hollandia budapesit nagykövetének című írásban Bayer Zsolt megírta, hogy

  • néhány barátjával Hollandiába menne vizsgálni a holland jogállam és demokrácia állapotát,
  • Judith Sargentininek adnának egy nagy-nagy puszit,
  • mivel Hollandiában létrejött a Testvéri Szeretet, Szabadság és Sokféleség Pártja, ezért Bayer szerint az országnak nincs helye az Európai Unióban,
  • szerinte az az ország, ahol azt tekintik szabadságnak, hogy egy ilyen pártot nem tiltanak be, nem egy európai, modern állam.

A vicceskedőnek szánt Bayer-válasz alighanem arra reagált, hogy nemrég kiderült, egy holland delegáció a jogállamiságról szeretett volna tájékozódni, de nem fogadta őket a magyar kormány.

A jogállamiságot vizsgálták volna, de nem hajlandó fogadni a kormány a holland parlament bizottságát

Lengyelországban nem ütköztek ellenállásba. A magyar kormány vagy a Fidesz részéről senki nem hajlandó fogadni őket, így elmarad a holland parlament delegációjának februárra tervezett budapesti látogatása - írja a hvg.hu. A holland delegáció a Magyarországgal és Lengyelországgal szemben folyamatban lévő 7-es cikkely szerinti uniós eljárás miatt szeretett volna a jogállamiság helyzetéről tájékozódni Budapesten és Varsóban.

Figyelmébe ajánljuk