Bencsik mosónő lelkűletű primitív embernek nevezte V. Naszályi Mártát

  • narancs.hu
  • 2021. május 21.

Fekete Lyuk

A Médiatanács azonban nem ítélte el.

Mint arra a Mérce emlékeztet, idén márciusban a Hír TV Sajtóklub című műsorában Bencsik András „mosónő lelkületű primitív embernek” nevezte V. Naszályi Mártát, mert az I. kerület polgármestere negatívan nyilatkozott az Orbán-kormány Várnegyeddel kapcsolatos terveiről  a Deutsche Welle riportfilmjében.

A műsorban még ennél is kacifántosabb dolgok hangzottak el Bencsik és Bayer Zsolt szájából, például  a következő: „Talán a német emberek nem ennyire büdös görények, mint a közszolgálati német televízió" -  idézi a jobboldali megmondóembereket a Mérce.

Az adás után Kocsis-Cake Olivio beadványt nyújtott be a Médiatanácshoz, de mint az a  Párbeszéd országgyűlési képviselőjének Facebook-posztjából kiderül, a Médiatanács visszadobta azt:

"Indoklásuk egészen elképesztő, ugyanis arra jutottak, hogy a Sajtóklubban elhangzó kifejezések teljesen ártalmatlanok, közbeavatkozásra, vizsgálatra nincs szükség, mivel a kijelentések nem alkalmasak valamely társadalmi csoporttal szemben a puszta ellenszenvnél jóval súlyosabb negatív vélemény kialakítására" -  írja a képviselő.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk