Hadházyt teljesen kiakasztotta, hogy Tiborcz adományából vett életmentő készüléket a SOTE

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 18.

Fekete Lyuk

A független képviselő szerint "a lopott milliárdokhoz" képest mindez sovány vigasz.

Életmentő készüléket adományozott a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekgyógyászati Klinika újszülött- és gyermek intenzív osztályának. A hírt Hadházy Ákos független képviselő osztotta meg a Facebook oldalán a SOTE honlapján közzé tett közlemény alapján.

Majdnem lényegtelen, te a hír úgy igaz a SOTE közlése szerint, hogy a BDPST Group 34 millió forintos adományából az intézmény vásárol egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést.

Security Check Required

null

Az intézmény megosztott két képet is az eseményről, melyeken jól látszik, hogy a BDPST Group Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tulajdonában áll, hisz' a képeken maga Tiborcz ráz kezet mosolyogva a klinika igazgatójával, Dr. Szabó Attilával.

Hadházy azt nehezményezi, hogy most hogy Tiborcz "a lopott milliárdokból 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának" a közlemény bár megjegyzi, hogy a BDPST Group tulajdonosi körének együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal több évre nyúlik vissza, azt nem említik, hogy a képen látható tulajdonos Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

Halkan megjegyeznénk, nem mintha a SOTE dolga lenne bármely adományozó cég hátterét feltárni, főleg nem úgy, hogy a csatolt fotódokumentációból meg aztán tényleg ki is derül egyértelműen, ki áll a cég mögött, ki az adományozó...

Hadházy szerint mindez sovány vigasz. A képviselő úgy véli, "lehetséges, hogy Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet, és a propaganda-mesterek javasoltak neki egy jótékonykodó PR-eseményt".

Neked ajánljuk