Hollik István bejelentette: a Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

  • narancs.hu
  • 2020. január 11.

Fekete Lyuk

Micsoda meglepetés! Ki hitte volna?!

A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés "nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít" – mondta Hollik István szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója "sokaknak nem tetszett", a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig "nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak" – jegyezte meg Hollik István.

Mint ismert, Orbán Viktor a sajtótájékoztatónak nevezett performanszán a gyöngyöspatai szegregációs perről mondott véleményt, melyben a Debreceni Ítélőtábla kimondta, hogy az államnak összesen 99 millió forintos kártérítést kell fizetnie, amiért a Nekcsei Demeter Általános Iskolában 2004 és 2017 között származásuk alapján különítettek el roma és nem roma gyerekeket.

Mindez például azt jelentette, hogy külön osztályba járatták a roma gyerekeket, nem tartották meg nekik az informatika órákat, nem vehettek részt az úszásoktatásban, alig találkoztak a nem roma gyerekekkel, mert külön emeleten voltak, nem engedték be őket a farsangi bálba, és nem vitték őket osztálykirándulásra – derült ki a per során a gyerekek vallomásából.

Mint mindig, a szegregáció ebben az esetben is, komoly károkat okozott a gyerekek életében: sokan le sem tudtak érettségizni, voltak, akik írni-olvasni is csak alig tanultak meg.

A miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, „fontosnak tartja, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen a közéletben, ami sérti az emberek igazságérzetét”, márpedig ebben az ügyben sebet kapott az emberek igazságérzete. Csak szerinte nem úgy, ahogy mások szerint.

Figyelmébe ajánljuk