Jöhet az elektromos Ferrari: szembeszállnak a Teslával

  • narancs.hu
  • 2018. január 17.

Fekete Lyuk

„Más is meg tudja csinálni.”

Bár 2016-ban még a Ferrari vezetősége nagy erőkkel mondogatta, hogy ők bizony soha, de soha nem csinálnak elektromos autót, mostanra nagyot fordult a világ. Hiába volt a szájhúzogatás, most mégis úgy érezte a Ferrari elnöke, Sergi Marchonne, hogy virítani kell valamit.

A nyulat a Tesla Roadser 2-je ugrasztotta ki a bokorból, a kis masina ugyanis 1000 km-es hatótávot és 400 km/órás végsebességet produkált. És ha elektromos szuperautót kell építeni, akkor a Ferrarinak is az élvonalban kell lennie, mondta az elnök.

Úgyhogy jöjjön, aminek jönnie kell.

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás. 

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.