Kövér László érve a túlzott orosz kötődésről: „Ez egy súlyos baromság”

  • narancs.hu
  • 2017. május 23.

Fekete Lyuk

A házelnök kitett magáért a lakossági fórumon.

Az Index ellátogatott Kövér László keszthelyi lakossági fórumára, ahol a házelnök ilyeneket mondott:

„A Jobbik elvesztette a szalonképességét, amikor néppártosodási céllal vagy más okból” átállt a nemzetietlen baloldalhoz. Ezek szerint a nyíltan szélsőjobbos-rasszista Jobbikot Kövér László jobban csípte. Érdekes felvetés, de nem meglepő Kövértől.

„Amíg hallgathattam a kérdését, gondolkodtam, mennyire legyek szalonképes, közben eldöntöttem, ez egy súlyos baromság, vagy tudatlanságból hangzik el, vagy mert nincs más érv ennek a kormánynak a politikájával szemben.” Ezt Kövér az Index túlzott orosz kötődést firtató kérdésére válaszolta. Aztán eszébe jutott a házelnöknek, hogy az Indexnek nem nyilatkozik. Kérdés, hogy ez a válasz a szalonképes vagy a szalonképtelen verziója-e Kövér Lászlónak saját gondolatai közlésére.

Mindegy, a lényeg úgyis az, hogy Soros irányítja az EU-t, meg a strasbourgi bíróságot, meg nyilván az egész fejlett világot.

De a magyarok szerencsések: a kommunizmus megmentette Magyarországot az enervált jóléttől, amibe a Nyugat zuhant.

A magyar közbeszéd pedig a Soros-hálózat miatt durvult el, ennek többek között része a 444.hu, a TASZ, a HVG és a Magyar Narancs. Kövér aztán megeresztett egy poént arról, hogy Bede Márton újságírót vajon miért nem vitték magukkal az országból továbbálló menekültek.

Hát persze,

véletlenül sem az ilyen, vezető kormánypárti politikusok által cinikusan, dühösen, személyeskedve előadott sunyi ökörségek züllesztették le a magyar közbeszédet, hanem Soros György és az ő csápjai. De most már tudjuk: ezeket a szamárságokat vagy tudatlanságból szajkózzák, vagy azért, mert nincs más érvük a kormány politikája mellett.

Figyelmébe ajánljuk