Marton Éva énekel, a közönség zsidózik az MMA közgyűlésén

  • narancs.hu
  • 2015. november 5.

Fekete Lyuk

Gulyás Márton tiltakozó akciója nem maradt válasz nélkül. Vigyázat, videó!

Már beszámoltunk arról, mi történt a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén. Most azonban Gulyás Márton közzétett egy videót az incidensről.

A kedvenc részünk 1:10-től kezdődik, amikor az akadémikusok közül videózó operatőr mellett megszólal egy bácsi, és maga elé dörmögi, hogy "mocskos zsidó banda". Rögtön ezután pedig Marton Éva operaénekes, az MMA tagozatvezetője a színpadon kezd el énekelni, hogy ezzel belefojtsa a szót Gulyásba.

Gulyás az alábbi kérdésekről szeretne vitatkozni Feketével:

1) Mivel magyarázza és indokolja annak a 30 milliárd forintnak az elköltését, amit az elmúlt 5 év során az MMA rendelkezésére bocsájtottak?

2) Hogy gondolja, hogy törvényes lenne a működésük, miközben az Alkotmánybíróság kimondta: törvénytelenül alakultak köztestületté?

3) Miért vásárol milliárdokért ingatlanokat, amelyeket aztán képtelen hasznosítani, és miközben további tízmilliókat fizet havi szinten az üres ingatlanok őrzésére, illetve a titkárságának megfelelő iroda bérlésére?

4) Hogy képzeli, hogy miután egy 2012-es kormányrendelet megszabta az MMA-nak, hogy készítsen átfogó kultúrstratégiát 2013 október végéig, de ezt nem tette meg, hogy mindezek után azt várja, hogy felelős és elszámoltatható közintézményként tekintsen a közvélemény az MMA-ra?

5) Hogy képzeli, hogy teljes hatalmi és ideológiai befolyást szerezhet magának és baráti körének a teljes magyar kulturális/művészeti élet finanszírozására létrehozott Nemzeti Kulturális Alapban?

6) Hogy képzeli, hogy az állampárti diktatúra kiszolgálójaként, az elnyomó hatalom kegyeltjeként és legitimálójaként 2015-ben közszerepet vállal Magyarországon?

Figyelmébe ajánljuk