Orbán Viktor óriásit kamuzott arról, hogy ő lenne az első falusi miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2024. április 23.

Fekete Lyuk

Már megint magához hajlítaná a valóságot.

Egy magtárban, előre nem bejelentett rendezvényen, válogatott közönség előtt röffentette be „országjárását” Orbán Viktor, ahol azt találta mondani: „Mégis csak én vagyok Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől?”

Ez a kijelentés azonban nem felel meg a valóságnak – hívja fel a figyelmet a Telex. Vidéki születésű volt Szemere Bertalan is, de Andrássy Gyula is a ma már Szlovákia területéhez tartozó, a 800 főt el sem érő Oláhpatakon látta meg a napvilágot. Sorolhatjuk még a falusi miniszterelnököket: Lónyay Menyhért, Széll Kálmán, Peidl Gyula, Gömbös Gyula, Nagy Ferenc, Hegedüs András.

De az utóbbi évtizedekben is találunk példát falusi miniszterelnökre: Németh Miklós Monokon született. Egyébként Orbán Viktor valójában Székesfehérváron született, és bár gyerekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte, középiskolában már a megyeszékhelyre járt.

Az a magtár a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben, ahol Orbán Brüsszel ellen uszított, 100 százalékban, mintegy 230 millió forintnyi EU-s támogatásból épült.

Korábban már írtunk arról, Orbán Viktor hogyan magyarázza, alakítja át a múltat a saját érdekeinek megfelelően:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk