Szegény Szájer Józsefnek elege van az európai politikából, de nem hagyhatja cserben a politikai közösségét

  • CD
  • 2019. május 13.

Fekete Lyuk

Így egy darabig még folytatja a munkát.

A Mandinernek adott interjújában beszélt arról Szájer József, hogy bár már az ősszel is azt nyilatkozta, elege van az európai politikából, mégis szerepel a Fidesz EP-listáján. Folytatja tehát a 15 éve megkezdett EP-s munkát, egy darabig legalábbis még biztosan.

"A véleményem nem változott. Ha valaki ránéz az európai politikára, láthatja miért mondtam, hogy elegem lett belőle. Nem tudok viszont menekülni ettől a feladattól, hiszen olyan óriási változások előtt áll az európai politika, hogy a saját politikai közösségem cserbenhagyásának minősülne, ha kiszállnék ebből a meccsből. Van az emberben felelősségérzet. A Fideszben azt megtanultuk, hogy a saját vágyainkat gyakran alá kell rendelnünk a közös érdekének. Fájó szívvel elfogadtam, mert meggyőztek a kollégák, hogy vállaljak még egy bizonyos időszakot."

Az unalomig ismételt kampánydumát ismételve elmondta, reméli tapasztalata "segíthet abban, hogy a Fidesz a választás után megtalálja azt a helyet, ahol a legjobban tudja érvényesíteni Magyarország nemzeti érdekeit. Ebben tudok sokat segíteni a tapasztalatommal".

Figyelmébe ajánljuk