Vissza a nyolcvanas évekbe! – Állítólag ezzel fogunk utazni 30 évig

  • narancs.hu
  • 2016.05.12 10:52

Fekete Lyuk

Tegnap bemutatták az első újdonsült 3-as metrószerelvényt Moszkvában. Jé, ez fehér.

Az Index szúrta ki a Transzmasholding oldalán, hogy elkészült Oroszországban a 3-as metró első felújított, hatkocsis metrószerelvénye, és az átadóünnepségen részt vett Balla János nagykövet is. Első ránézésre ugyan nagyon pofásnak tűnik a kocsi orr-része, ám talán nem véletlen, hogy további képeket egyelőre nem töltöttek föl. Innen ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy ezek az eredetileg átlagosan több mint harmincéves kocsik oldalról teljesen olyanok, mint eddig, úgyhogy most az egyszer valóban a szó szerint értendő az „ugyanaz fehérben” szókapcsolat.

false

 

Fotó: Transzmasholding

Noha az Index szerint „az utasteret korszerűsítették, új lett a vezetőfülke eleje. Frissítették az ellenőrzési rendszert és videokamerákat építettek be”, mi több, „a felújított kocsik élettartama 30 év”. Arra azért kíváncsiak leszünk.

És még valami a külsőt illetően. Az alábbi szerelvényeket 24 évvel ezelőtt, 1992-ben tervezték Budapesten, és ha lett volna rá pénz, sorozatban is gyárthatták volna, vagyis nem pusztán a képzelet szülöttei. Lehet, hogy tévedünk, de nekünk valahogy újszerűbbnek tűnnek, mint a tegnap bemutatott szerelvény.

false

Neked ajánljuk