Kínai autómárka érkezik Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2023. július 15.

Gazdaság

Hamarosan Omodával is szánthatjuk az utakat.

Új kínai autómárka lép a hazai piacra a közeljövőben – értesült több forrásból a Vezess.hu. A Chery konszern az Omoda márkát hozza be, az értékesítés pedig egy crossoverrel típussal kezdődik. 

A piacra dobott Omoda C5 típus Omoda 5 néven érkezik hozzánk névhasználati jogviták miatt, ugyanis a C5 márkenevet Európában a  Citroën birtokolja. Egy középméretű SUV-ról van szó, valószínűleg a Suzuki Vitara konkurense lesz nálunk.

 
forrás: Omoda
 

 Egyelőre nincs információ az érkező új autó áráról, felszereltségéről, garanciális hátteréről, viszont a gyárat képviselő szakemberek szerint nyár végéig megszülethet a megállapodás a leendő magyarországi importőrrel.

A magyarországi tervekről videóinterjúban tájékoztatta a portált az európai régió márkamenedzsere, a kereskedőhálózat-fejlesztési vezetője és a cég magyar piaci országigazgatója.

Az anyavállalat üzemeiben 2022-ben több mint 1,2 millió autó készült, 9000 mérnököt, fejlesztőt foglalkoztatnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk