Már a közbeszerzéskor milliárdokkal drágult a nyíregyházi stadion

  • narancs.hu
  • 2020. december 18.

Gazdaság

Mintegy 3,5 milliárddal drágábban épülhet meg, mint amennyit szántak rá. 

Új stadiont kap a jelenleg az NBII-ben játszó Nyíregyházi Spartacus fociklub is, erre a kormány 10,32 milliárd forintos keretet biztosított korábban, de végül ennél milliárdokkal drágábban fog megépülni - írja az Mfor.hu.

A kivitelezésre most szeptemberben írták ki a közbeszerzési eljárást, mely alapján egy UEFA II-es, fedett nézőtérrel rendelkező, 8150 főférőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott játéktérrel, körben rekortán futópályával rendelkező létesítmény fog épülni.

A munkára három ajánlat érkezett, de a kiíró állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. egyet talált csak érvényesnek - pontosabban a dokumentum szerint a másik két ajánlat bírálatára nem került sor. A munka iránt érdeklődött még a debreceni HUNÉP Építőipari Zrt., valamint a miskolci PEKA BAU 2000 Kft. is, de a nyertes ajánlatot két cég adta be közösen: a Puskás Aréna építésében is résztvevő Épkar Zrt., valamint a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. Velük a szerződéskötési moratórium december 28-i lejárta után szerződhetnek.

A két cég több alvállalkozó bevonásáva nettó 13,7 milliárd forintért kívánják megépíteni az eredetileg 10,32 milliárdosra tervezett stadiont. 

 
A látványterv
http://nyiregyhazaspartacus.hu/
 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?