Nincs többé 1 forintos VIP-parkolás a Budai Várban

  • narancs.hu
  • 2019. december 12.

Gazdaság

Megszűnik az előző, fideszes városvezetéstől megörökölt parkolási mutyi a Várban.

Gelencsér Ferenc, a momentumos alpolgármestere tette közzé hírt, hogy a Budavári Önkormányzat képviselő testülete 10 igen, 4 nem, és 1 tartózkodás mellett elfogadta az általa előterjesztett határozati javaslatot.

Mint írja vége "az előző városvezetéstől megörökölt budavari parkolási mutyinak.Nincs többé 1 forint + ÁFA-s parkolás a profitorientált luxus éttermek és szállodák vendégeinek! Az amúgy is szűkösen elérhető parkolóhelyek az itt élőket illetik meg. A Budai Vár nem egy parkolóház és nem egy pláza. Amennyiben valaki itt szeretne parkolni, annak pedig fizetnie kell épp úgy, ahogy minden földi halandónak."

Az ügyről korábban a 24.hu írta meg, hogy a Budavári Önkormányzat 2016-ban tavasszal módosította a helyi parkolási szabályokat. A Nagy Gábor Tamás, korábbi polgármester által jegyzett rendelettel az önkormányzat feljogosított egy sor, a Várnegyedben található vendéglátóhelyet és intézményt, hogy a vendégeik gyakorlatilag ingyen hajthassanak be a Vár védett övezetébe. Egyes cégek, hotelek, vagy éppen az előző vezetéssel jó viszonyt ápoló éttermek, összesen több mint 30 intézmény vendégei 1 forint+ÁFA / perc alapdíjon parkolhatnak a Vár területén.

Figyelmébe ajánljuk