T-Systems felvásárlása egyelőre nem, újabb milliárdos közbeszerzés összejött a kormányközeli 4iG-nek

  • narancs.hu
  • 2019. december 12.

Gazdaság

1,37 milliárd forintért telepíthet WIFI-rendszert egészségügyi intézményeknek.

Több mint egymilliárd háromszázmillió forintért (a pontos összeg 1 374 709 252) a 4iG Nyrt. építheti ki az Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézménye részére a WIFI rendszert – tájékoztatta a cég befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit.

Nem ez az egyetlen nyert projekt, a 4iG a napokban három másik közbeszerzési pályázaton is sikerrel szerepelt.

  • 1,46 milliárd forint plusz áfa értékben szállíthat és telepíthet műtéti napló-beszédleíró szoftvereket szintén az ÁEEK Egészséges Budapest projektben részt vevő 25 intézményének
  • a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) hálózati aktív eszközök szállítására és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására indított közbeszerzési eljárásán mintegy 566 millió forint plusz áfa értékben.
  • Pénteken pedig azt jelentette be a cég, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatallal kötöttek nagy összegű szerződést

Bár a gigaüzlet egyelőre úgy tűnik, kútba esett és a 4iG mégsem veszi meg a T-Systems-et, a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó cég sorra nyeri el a milliárdos közbeszerzési pályázatokat.

Bréking: Kútba esett a gigaüzlet, a 4iG mégsem veszi meg a T-Systems-et

A miértre egyelőre nincs válasz. Nyáron írtuk meg, hogy a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó, állami megrendelésekkel kitömött 4iG 50 milliárdért vásárolhatja meg a T-Systems-et. Akkor még arról zajlottak a találgatások, milyen és mekkora állami segítséggel üthetik nyélbe az üzletet.

Lead-kép: Facebook/4iG

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.