Pár nap alatt 106 milliárdnyi közbeszerzés: tarol a NER kedvenc takarítócége

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Gazdaság

A cég érti a dolgát, saját fejlesztésű takarítórobotot mutatott be és állított munkába.

Egyetlen cégre írták ki a közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság legutóbbi, 88 milliárdos tenderénél – írja az Átlátszó. A nyertes a B+N Referencia Zrt. takarítócég, amely a MÁV 17,8 milliárdos és az Integritás Hatóság 35 millió forintos tenderét is megnyerte.

A KEF olyan komplex feltételeket szabott a közbeszerzési kiírásban, amelyek diszpécserszolgálatra, nemzeti minősített adatok kezelésére jogosító telephely biztonsági tanúsítványra, speciális energiairányítási rendszerekre vonatkoztak.

A B+N Referencia a MÁV tenderét is megnyerte, itt a vasúttársaság egyetlen ajánlattevővel kívánt keretmegállapodást kötni, így az elkövetkező évekre kizárta más cégek részvételét, és a verseny lehetőségét is.

A B+N Referencia bevételei jócskán megnőttek: a 2015-ös 9 milliárd forintos nettó árbevételüket 2022-re 127 milliárdosra növelték. A Kis-Szölgyémi Ferenc tulajdonában álló vállalkozásban egy ideig Tombor András, Orbán Viktor korábbi biztonságpolitikai főtanácsadója is üzletrészt vásárolt, korábban Simicska Lajos személyét is sejtették a cég mögött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk