Az Orbán család Vácra tart – Ma volt Magyarország legnagyobb népszavazása

  • narancs.hu
  • 2015. március 8.

Hírnarancs

Juhász Péter tüntetett. Orbán gyerekeket hozat, Tiborcz mindent visz. Rogán úgy maradt. Népszavazás volt ma Magyarországon; részvételi rekord született. Imádunk, Anita! Minden nap nőnap!

Juhász Péter ezredmagával tüntetett

A becslések szerint egy-kétezer fős tüntetés volt ma az Erzsébet téren Juhász Péter V. kerületi képviselő szervezésében. A megjelentek jelszavai valának: „Szégyen, gyalázat, eladtad a hazádat!”, „Mocskos Fidesz!”, és hasonlók. Jövő vasárnap március 15., a tüntetések csúcsideje, de Juhász már március 28-ra is bejelentett egy újabbat, ráadásul országosat. Aki a tüntetésektől csodát várt, most szomorkodhat, hogy milyen kevesen voltak. Aki nem feltétlenül a tüntetésekben látja az ezalatt is zavartalanul ügyködő Orbán-klán elmozdításának tuti útját, most egy újabb strigulát húzhat a sziklát apasztó esőcseppek rubrikájába. A magunk részéről mi ezen is ott voltunk, s ott leszünk a többin is – tudósítani (néha azért nekünk is becsúszik egy-egy Orbán, takarodj!).

false

 

Fotó: MTI

Kis tapsoncokat Orbán Viktor alá

Váci iskolákból buszoztatna gyerekeket a Honvédelmi Minisztérium a március 15-i központi ünnepségre, tudta meg a Magyarinfo. A kirándulás fő attrakciója természetesen Orbán Viktor ünnepi beszéde lesz. Egyfelől nem csodálkozunk, hiszen az utóbbi években nem először találkozunk ilyennel. Vezényeltek már ki diákokat a papság vagy épp Fazekas miniszter elé, de március 15-én sem először terelnek serdülő néposztályokat Orbán színe elé, igaz, korábban fizettek is nekik pár forintocskát. Másfelől viszont ámulunk a habonyizmus dinamikus fejlődésén: immár tök olyan a cucc, mint egy termékbemutató. Buszkirándulás ebéddel, allergiások kíméljenek (erre mondják, hogy a pofám leszakad), s utána az áru (adott esetben a kisember süketelése) megtekintése, oszt’ tűz haza, reméljük, jól érezted magad, s tudod, kinek kell megköszönni.

Még Orbánék, még Vác

S nem is érik be Orbánék ennyivel Vácon, viszik a lámpatesteket is, vagy mi a fenét, cirka 500 millió forintért. „Pető Tibor, a település alpolgármestere (Fidesz–KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt az önkormányzat saját forrásból biztosítja” – írja az Origo. A munka nyertese szegény Tiborcz István Eliosa… (A Tiborcz-cég eddigi sikereiről lásd januári cikkünket.) Váci illetékességű ismerősünk erre azt mondta, jöttök ti még ide, egészen más ügyekben is.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Rogán nem száll le a döglött dakota lóról

A főnök után a bőszemű kisinas is beügetett a Kossuth rádióba, ahol a Vasárnapi Újságnak nyomatta tovább a Buda-Cash=komcsik programot, amivel egyszer már annyira beégett. A vezető legalább úgy volt vele valamikor, hogy a döglött lóról tanácsos leszállni, de lehet, hogy ma már ő is máshogy gondolja. A gyűjtögető kiscseléd viszont makacskodik, s az mondja a rádiónak, hogy „a Buda-Cash-ügy a második szocialista brókerbotrány, a Kulcsár-ügy után”, s ezt idézi a fidesz.hu is. Így: „A politikus szerint a brókercég felügyelőbizottságának elnöke a Bajnai-kabinet kormánybiztosa volt, és a tulajdonosok is több helyen kötődnek a szocialistákhoz jól kapcsolódó üzletemberekhez, például az ATV kisebbségi tulajdonosához is vezetnek szálak a Buda-Cashből.”

Minden világos: emberek, ne nézzetek ATV-t, mert elúszik a pénzetek.

false

Anita elvetette a sulykot

Nincsenek szavak, teljesen bele vagyunk zúgva! Márton Anita tegnap Európa-bajnoki címet szerzett a prágai fedett pályás atlétikai kontinensviadalon. Aztán ilyet szólt az MTI-nek: „Remek verseny volt, gyakorlatilag minden lökésem jó volt, stabilan 18,50 méter környékén, de szerencsére ez az utolsó volt az igazán jó. Fogalmam sincs, hogyan csináltam technikailag, de sikerült, és ez a lényeg.” Büszkeséggel párosuló szerénység, nemde elég jó kombináció.

Népszavazás volt ma Magyarországon minden idők legmagasabb részvételi arányával, s persze Fidesz-buktával

Járt ma ön plázában, leugrott a Lidlbe? Akkor szavazott, az utolsó vásárlási szempontból valamennyire még normálisnak mondható vasárnapon. A jövő vasárnap nemzeti ünnep, de az utána következőn már csak a tulajt pult mögé állító minicébéák nyitnak ki, hogy így mérjen csapást a szocializmust építő hazánk és élcsapata, a Párt az imperialista karvalytőkére. Nos, mi ma tényleg leszaladtunk mindenféle import szirszart venni, s azt láttuk, hogy a szokottnál jóval nagyobb a tömeg: önfeledt konzumálással szavaztak a magyar emberek. S azt mondták, Viktor, menj te Semjén Zsolt valamelyik templomába, de ezt nem értettük jól a nagy forgatagban, zajban, mindenesetre pi-vel kezdődött. S a kórus egyszólamúságáról meg csak annyit, hogy Szombathely KDNP-s polgármestere nem a rádióba ment, hanem… na hová?

Figyelmébe ajánljuk