Bajnai cinkosokat keres, játékgépezik stb.

  • narancs.hu
  • 2013. október 28.

Hírnarancs

Lassan indul a hét, ahogy mindig, de az időjárás most kedvez a komoly dolgoknak. A nap hírei.

Bajnai Gordon aláírásgyűjtésbe kezdett a Széll Kálmán téren. Az egykulcsos adó ellen emelte fel szavát, és reményei szerint a nép is hasonlóképp tesz. Nem vennénk rá mérget. Sőt, azt gondoljuk, hogy ezzel a lépessel megint csak föladta a  labdát a fideszes papagájkórusnak. Mert hiába Bajnai mondása, miszerint „kormányzásának végén százezer forintos bruttó jövedelemből 75 ezer maradt a munkavállalóknál, ma viszont – az adójóváírás megszüntetése miatt – csak 65 ezer”, kötve hisszük, hogy ezt bárki is meghallja, vagy legalábbis előbb jut el az agyáig, mint Selmeczi Gabriella azonnali sipákolása, ami nagyjából ez volt: „Bajnai a magyar emberek pénzét akarja elvenni, és ehhez keres cinkosokat.”

Selmeczi amúgy is formában volt mai sajtótájékoztatóján. Bejelentette, hogy itt az új babakötvény, azt pedig kijelentette, hogy aki szerint a nyerőgépek visszahozása nem egy korrekt eljárás, az kapásból bajnaigyurcsány. „Én csak arról hallottam, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején olyan alakok, mint például Portik Tamás, vígan egész szórakoztatóbirodalmakat, játéktermeket tartottak fenn, és erős a gyanú, hogy abban mosták tisztára az alvilági pénzeket, melyekből – szintén a gyanú szerint – szocialista zsebekbe is vándoroltak forintok” – mondta Selmeczi, ami elég gyengus magyarázat arra, hogy ha egyszer betiltották, miért kell mégis visszahozni a félkarú banditákat.

És persze továbbra is a bajai videoügyön ugrált a Fidesz. Rogán Antal azt javasolta, hogy módosítsák úgy a Btk.-t, hogy tömlöcbe kerüljön az összes sötétben bujkáló videohamisító. A frakcióvezető szerint a bajai videó „mélyen aláásta a demokratikus intézmények működésének normális rendjét, veszélyezteti a demokrácia intézményeinek stabil működését”. Azért szerintünk a demokratikus intézmények működésének normális rendjéhez az is hozzátartozik, hogy a frakcióvezető elmondja, nem csak a hamis videó, a Fideszhez köthető bajai választási csalás is ugyanennyire veszélyeztette azokat a nemes vívmányokat, amiket aggodalommal vegyes szeretettel emlegetett.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.