Habony és Ákos kaszálóversenye a nagy debreceni sírásás árnyékában

  • narancs.hu
  • 2016. június 3.

Hírnarancs

Ákos fröccse, Habony szerencséje, Orbán demokráciája és a nagy magyar sírásóverseny. Hírek.

A jelentős kulturális találkozóhely

Ákos éttermében, az Andante Borpatikában drágább a fröccs, mint amennyit egy négyzetméterért fizet a fideszes önkormányzatnak bérleti díjként, írja a 444.hu. Ez egész pontosan nettó 408,5 forintos négyzetméterárat, és összesen havi 113 153 forintos bérleti díjat jelent egy 277 négyzetméteres helyiségért, írja a lap. A bérleti szerződést tavaly ősszel hosszabbította meg az I. kerületi önkormányzat 5+5 évre, Nagy Gábor Tamás polgármester előterjesztése után. Ez meglehetősen kedvezményes árnak tűnik, az önkormányzat jól meg is magyarázta a lapnak, hogy miért ilyen nyomott a bérleti igénye. Például azért, mert szerintük a borpatika nem kizárólag vendéglátó-ipari egység, hanem „a kerület egyik jelentős kulturális találkozóhelye” is.

false

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Továbbra is ömlik a közpénz Gucci Árpádhoz

486 millió forintért szerződött Habonyékkal nemrég a Szerencsejáték Zrt., írtuk meg ma délben egy hivatalos közadatigénylés után. Vagyis továbbra is ömlik a közpénz a Lokálba és Orbán tanácsadójának cégébe, már bőven 1,5 milliárd forinton túl járnak. És ez még csak a kezdet, ugyanis sajtóhírek szerint hamarosan épp Habony napilappá alakuló Lokálja léphet a Simicska Lajos tulajdonába tartozó, szintén ingyenes Metropol helyébe: ezt fogják osztogatni úton-útfélen. Akkor pedig még több állami hirdetés jöhet! A naponta megjelenő Lokál hétfőn kerül utcára, a 444 szerint Simicskáék — másfél évvel Orbán és Simicska összekapása után — eladnák a Metropolt.

Műsoros reggel

Úgy látszik, már nemcsak kormányinfó, hanem pénteki miniszterelnöki rádiószónoklat sem múlhat el egy kiadós sorosozás nélkül: most azt mondta Orbán, hogy Soros pénzének számonkérése rajta kommunista gondolkodásmód. De a miniszterelnöknek ma sikerült ennél is nagyobbat gurítania, hallgassák csak: „A demokráciaexport nevű őrület, hogy az itt bevált módszerekkel akarjuk boldoggá tenni a más civilizációkban élő embereket, megbukott.” Arról, hogy miért van bizonyos értelemben némi igazság ezekben a mondatokban, itt írtunk.

A közellenség

 

 

Antal, megdoblak egy hanttal!

Sírásóverseny volt a debreceni temetőben, a versenyt a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Országos Egyesülete szervezte meg, első alkalommal. A feladat egy 160 cm mély és 80 cm széles sírgödör kiásása volt, ez után sírhantot is ki kellett alakítani. Mondhatnánk erre a hírre, hogy a maga konkrétságában is messze túlmutat önmagán, de inkább nem mondjuk.

false

 

Fotó: MTI

Skeleton Tree

Nick Cave új albumot jelentett be. A Skeleton Tree idén szeptember 9-én jelenik meg egy 3D-s dokumentumfilmmel együtt, írja a Guardian. Az album címe arra utal, hogy az énekes nemrég elvesztette 15 éves fiát egy balesetben.

Figyelmébe ajánljuk