Orbán nem köszön Gyurcsánynak a Parlamentben, és egyszer még az anyjába is elküldte

  • narancs.hu
  • 2015. június 8.

Hírnarancs

Újabb részletek derültek ki Lázár János varázslatos utazásairól, dübörög a plakátgate-be oltott bevándorlásmutyi, L. Simon Lászlóról kiderült, hogy vátesz. Hétfői híreink.

Fridi + Feri

Vasárnap Gyurcsány Ferenc volt a TV2 Összezárva Friderikusszal című műsorának vendége. A 24 órás interjú érdemi kérdésekre nem igazán válaszolt, az őszödi beszédről ugyanazt mondta a volt miniszterelnök, mint mindig, csak talán még erősebben. „Az elmúlt sok-sok év legprogresszívabb beszéde elbírta azt a négy-öt keményebb mondatot” – fogalmazott Gyurcsány, Friderikusz pedig arra volt kíváncsi, hogy miért beszélt hazudozásról, amikor ő is tudta, hogy nem hazudtak. Politikai bulvár és magánéleti vonalon azért tartogatott meglepetéseket a műsor, Gyurcsány elárulta például, hogy 2008-ban napokig próbált összehozni egy megbeszélést Orbán Viktorral, de a Fidesz-vezér akkora „gorombaságot” válaszolt neki a telefonba, hogy inkább nem is idézi. Ha a Parlament folyosóján találkoznak, Gyurcsány „jó napot, miniszterelnök úrral” köszön, ám Orbán erre rendszerint csak hümmög valamit.

Alulról hallgatja a Viktorát

Alulról hallgatja a Viktorát, 2010-ben

Fotó: MTI

High life

298 ezer forintot kóstált Lázár János 2013-as, egyéjszakás milánói hotelszámlája – tudta meg a Direkt36. Bár a Miniszterelnökség nem árulta el, konkrétan hol szállt meg Lázár, ennyi pénzből akár a Four Seasons-ben vagy az Armani Hotelben is bérelhetett lakosztályt. A miniszter milánói, zürichi és londoni kiküldetéseivel kapcsolatban továbbra is sok a nyitott kérdés. Pethő András még az Origo újságírójaként kezdett érdeklődni a szokatlanul költséges utazások iránt, az információkért ma már a bíróságon megy a küzdelem.

2014-ben 50 milliárdos bevételre tettek szert a Kajmán-szigeteken, Máltán, Cipruson, Szingapúrban és Liechtensteinben bejegyzett közvetítő vállalkozások magyar letelepedési kötvények árusításával – írja a Magyar Nemzet. A letelepedési konstrukció ötlete Rogán Antaltól származik, és a cégeket is a parlament általa vezetett gazdasági bizottsága jelölheti ki.

Plakát

Az emberközeli (még) frakcióvezető bevándorlásügyben sem tétlenkedik, mint mondta, a Fidesz-frakció arra készül, hogy javaslatot tesz Magyarország déli határainak lezárására. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a köztévében praktikus eszközt is javasolt e célra: a szögesdrótot.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog ellenplakátkampányt indított a kormány idegenellenes propagandájára reagálva. Terveik szerint július 1-jétől 50 plakátot helyeznének ki egy hónapra, ehhez adományokat és ötleteket is várnak.

Közben nagyüzemben zajlik a plakátok megrongálása/átértelmezése is, a legjobban sikerült alkotásokból számos hírportál szemezget. Nézelődjön itt, itt vagy itt.

Vasárnapi költők

„Két sín közé szorulva
tolom a kocsit a végtelen polcok mentén:
zacskós gyerekek,
tartósított életkezdemények,
elősütött ábrándok,
félkész valóság
a lejárt szavatosságú vágyak mögé rejtve.
Szép, napos, nyári vasárnap este.”

L. Simon László költő és államtitkár műve a Magyar Napló 2014-es összeállításában jelent meg, mintegy előre ideológiai alapot teremtve a vasárnapi boltbezáráshoz.

Miközben L. Simon örülhet, az Index azt vizsgálta, a kiskereskedelmi dolgozók közül kik jártak jól, és kik jártak rosszul az új kormányzati intézkedéssel. Két hónappal a boltzár bevezetése után leginkább az átlagnál alacsonyabb keresetűek, az alkalmilag foglalkoztatottak, a diákmunkások elégedetlenek.

Figyelmébe ajánljuk