Újabb magyar siker: miénk a világ leghülyébb kormányszóvivője

  • narancs.hu
  • 2015. május 31.

Hírnarancs

Orbán Viktor csak kötelességből a pohártól az ajakig, vigyázz, jön a Vona, zsidókról egy szót sem. Túl kevés levél jön vissza, csak így tovább! Hétvégi hírek.

Hálátlanság a hálaadó szentmisén

Hálaadó szentmisét tartottak Orbán Viktor talán 52. születésnapja alkalmából egy városligeti kápolnában. Örülünk neki nagyon. Egyfelől azért, mert nem a Népstadionban vagy a Duna jegén tartották, aminek persze triviális gyakorlati okai lehettek csak, olyanok, mint a mondott stadion aktuális átépítése és a szerfelett változékony késő tavaszi időjárás… Másfelől meg azért, mert nyilvánvalóan azért húzódtak a bazilika helyett egy kápolnába, mert a hívek nemhogy a Fradi stadionját vagy a felcsúti arénát, de még egy rendesebb templomot sem töltenének meg immár. Örömünkbe persze némi üröm is vegyül, hiszen tüntetők zavarták meg a vallásos emberek érzékenységét – olyan pimasz tüntetők ráadásul, akiket még megvesztegetni sem lehetett. Hova lesz így ez az ország! Ennek már a kenetteljes korrupció sem használ. Történt ugyanis, hogy Jeruzsálem Hóvári János nevű lovagja kimenvén a kápolnából adományt ajánlott fel a tüntetőknek, ám azok nem kértek a diplomata nemes gesztusából. Hálátlan banda egy hálaadó misén – részletek és képek részletes és képes beszámolónkban.

Dübörög az útépítés

Gratulálunk, László!

Gratulálunk, László!

Fotó: MTI

Magyarországon Simicska Lajos távollétében is dübörögnek az útépítő gépek – sistereg az üst, forr az aszfalt, sztrádák szürke szalagja fonja körbe az országot. De szerencsére a figyelmes kormányzat az alsóbbrendű utakról sem feledkezik meg. Most például az L. Simon László udvari kultúrfelelős borkiméréséhez és panziójához vezető utat újítják fel éppen, de ha rákérdezel, szó sincs ilyesmiről, közös érdekünk a Velencei-tó idegenforgalmának a mihamarabbi fejlesztése, mert a helyi turizmus számos munkahelyet teremt és növeli a devizabevételeket. Lásd még: az én családomnak tán meg van tiltva, hogy vállalkozzék… A következtetések levonásától ezúton – tekintettel a nyomdafesték tűrőképességére – eltekintünk. A mazochisták itt találják a részleteket.

Hasít a Nemzeti Konzultáció

A Nemzeti Konzultáció például azért is jó, mert a jó királynak nem kell álruhában járnia az országot. Hülye Mátyás király, hol katonának, hol parasztlegénynek öltözött, ahelyett, hogy konzultált volna. Szertefutnak hírvivői, nép, mondd meg szépen nékem, mi a bánatod… Belátjuk persze, hogy Orbán Viktor hülyén festene katonaruhában (vö.: „A kövér tábornok, az a halálom.”), a parasztlegényé meg nem álruha neki. De az a helyzet, hogy az agytröszt kiküldött 8 millió levelet (figyeljék, mennyivel szebb nullákkal: 8 000 000 levelet), s visszaküldtek neki 200 ezret… Egyfelől ezt gondolja a magyar ember Orbán Viktor menekültpolitikájáról, másfelől ennyi szavazód van momentán, kisbarátom. Minderre az a megoldás, hogy most már a neten is lehet tolni a konzultációt, igaz, a dellát már kidobták az ablakon. A hvg.hu még felteszi azt a kérdést is, hogy a beérkező válaszok közül vajon mennyi vehető komolyan, hisz sokan csak a konzultációval kapcsolatos ellenérzéseik kifejezéséül küldik vissza – adott esetben obszcén rajzokkal ékesített – válaszukat. Megnyugtatunk mindenkit, a kiküldő sem gondolta komolyan a kérdéseit.

Dolgozik a kongresszus

false

 

Fotó: MTI

Barzini az ellenfél, nem Tattaglia: oly szerencsés hétvégénk volt, hogy egynapos különbséggel Magyarország hivatalban lévő miniszterelnöke és möchtegern miniszterelnöke is beszélt a néphez, kábé ugyanazt mondták: a Fidesznek a Jobbik az ellenfele. Szép nemes jobboldali szokás ez, ellenfelet választani, még akkor is, ha a tapolcai időközi választás ott van hivatkozási alapnak. Ehhez annyi még hozzátartozna, hogy ugyanabban az időszakban Veszprémben és Újpesten a baloldal győzött, de ezzel sem lőnek nyulat. A választás 2018-ban lesz, most a Jobbik kongresszusa volt minden magyargárdázás és egyebek mellett. Történelmi pillanat a magyar neonáci párt első zsidózásmentes kongresszusa! Persze a folyosókon nem szereltek fel zajmikrofonokat, de ha ez így megy tovább, toxikológust kell kirendelni a párthoz az elvonási tünetek kezelésére.

„További jó munkát, elnök úr!”

Gratulálunk mindkettőjüknek!

Gratulálunk mindkettőjüknek!

Fotó: MTI

Miközben az egész világ sugárban okádik a FIFA-tól, a magyar kormányszóvivő kénytelen magyarázni, miért is rohant Magyarország miniszterelnöke gratulálni a nemzetközi korrupció első számú kabalafigurája, Sepp Blatter újbóli FIFA-elnökké választása alkalmából. Hát az ártatlanság vélelme miatt – bár ez csak a szóvivő, álljon már itt a neve is: K. Zoltán magánvéleménye… Ezek nem csak sík hülyék, de mindenkit annak is néznek… – tartja a közhely! Nos, amit Orbán Viktor a Facebookján a jó Szepinek üzent, az magyarul azt jelenti, hogy „Csak így tovább, Pepa!” Persze hol van az előírva, hogy egy kormányszóvivőnek magánemberként értenie kéne magyarul? K., mintha nem ásta volna elég mélyre magát, még azt is elmondta, hogy Orbán mindezt csak kötelességként tette… Ja, és csak neki volt kötelessége, a világ többi vezetőjének meg nem. Miért?

Figyelmébe ajánljuk