"Rám küldte az erre trenírozott majmait" - Samantha Bee a Narancsnak

Interaktív

A Trumpot is kiborító komikus egy mobilappal versenyezteti meg a politikusokat. New Yorkban beszélgettünk.

Samantha Bee a Daily Show tudósítójaként vált ismertté, akárcsak John Oliver (interjúnk vele itt), és immár neki is saját késő esti szatirikus-politikai tévéműsora van: a Full Frontal with Samantha Bee. Az amerikai elnökválasztásra egy mobiltelefonos játékkal készül, amely egyszerre ösztönöz szavazásra és versenyezteti az elnökjelöltségre pályázókat. A komikussal Köves Gábor beszélgetett a New York-i Comic Con alkalmával. Az interjú a Narancs legfrissebb számában olvasható. Ízelítő:

Magyar Narancs: A Full Frontal’$ Totally Unrigged Primary (A Full Frontal show totálisan el nem csalt előválasztása) immár a második politikai természetű játéka. Létezik egyáltalán piaca a vicces választási mobilappoknak?

Samantha Bee: Szerintem mi alkotjuk ezt a piacot, de nem ártana a verseny. A mi játékunkban is nagy szerep jut a versenynek, ahogy haladunk előre az időben és egyre többen kiesnek majd, a játék is egyre kompetitívebbé válik. Aki játszik velünk, sok mindent megtudhat a jelöltségre pályázókról, és hogy épp mi folyik a politikában az előválasztással kapcsolatban. A játékot a napi hírek is alakítják, rugalmasságra törekszünk, és a helyzethez méltó hülyeségekkel készülünk.

MN: A hülyeség milyen fokát célozzák be?

SB: A szórakoztató hülyeség a mi szintünk. Csak hogy ne kelljen már az általunk közölt információkat olyan nagyon komolyan venni. Fontos, hogy a felhasználók élvezzék a játékot. Énekelni is fogok – az idétlenség ilyen mélységeibe fogunk többek között lemerülni…

(…)

false

 

Fotó: Köves Gábor

MN: Komikusi munkásságával sikerült magára haragítania Trump elnököt?

SB: Nagyon is. Mindig sikerül kiborítanom.

MN: Ez miben nyilvánult meg?

SB: Rám küldte az erre trenírozott majmait. Rémálom volt. Egy külön tweetet is szentelt nekem, az ilyesmi azért megváltoztatja az ember életét. (Trump a tweetjében Bee kirúgását szorgalmazta, miután a műsorvezető az elnök bevándorlási politikája kapcsán „felelőtlen pinának” nevezte Ivanka Trumpot a műsorában. Bee később bocsánatot kért a szóhasználatért – a szerk.) Trump szörnyű emberi lény. Egy valóra vált rémálom, amiben élünk. A műsorom egyfajta kordokumentum arról, hogy az Amerikában élők között vannak még, akik nem őrültek meg. Igyekszünk a történelem jó oldalán állni, ez a célunk az app-pal is. Joggal érezhetjük, hogy a demokráciánk ostrom alatt van. Fontos, hogy az emberek értesüljenek a fejleményekről, de mi az ismeretterjesztés szórakoztató módját műveljük, a hülyeség nálunk nem akadály.

MN: A nem szörnyű politikusok közül kit látna szívesen az USA következő elnökeként?

SB: Stacey Abramst szívesen látnám, csak az a baj, hogy ő végül úgy döntött, nem indul...

A teljes interjú a friss Magyar Narancsban olvasható, mely csütörtöktől kapható az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.