A 12-15 évesek kevesebb mint 15 százaléka regisztrált eddig a koronavírus elleni oltásra

  • narancs.hu
  • 2021. június 29.

Katasztrófa

És kevesebb mint 7 százalékuk kapta meg az oltást.

"Abszolút rendben van, hogy már nincs tömeges oltás, hanem csak oltópontokat tartanak fenn, tekintve, hogy nincs rá már igény. De szerencsésebb lett volna, ha ezt a korcsoportot még kampányban oltjuk, mert megkezdődött a nyári szünet, szétszóródnak a gyerekek" - mondta el lapunknak Póta György házi gyermekorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének volt elnöke a 12-15 éves korosztályba tartozó gyerekek oltásáról.

Azt már a 444.hu szúrta ki a napi koronavírus adatokból, hogy ehhez képest nagyon nem állunk jól. Ahogy a koronavirus.gov.hu írja: 

a 12-15 éves korosztályban eddig 59 ezer gyermeket regisztráltak és 45 százalékuk már fel is vette az oltást.

A 12-15 éves korosztályba nagyjából 400 ezer gyerek tartozhat (Póta 360-370 ezerre becsülte a számukat), és június 10-e óta regisztrálhatnak az oltásra. Ahogy a lap megjegyzi, a hivatalos adatok szerint tehát eddig 14,75 százalékukat jelentették be oltásra és 6,6 százalékuk kapta meg az oltást.

Ahogy Póta György megjegyezte:

"Vagy hamarabb vagy szervezetten kellett volna megejteni a beoltásukat. Személy szerint attól félek, hogy lassabban fogjuk elérni a korosztályos átoltottságot, pedig ez is nagyot lendítene a járványügyi helyzeten. Ha szórványosan lesznek beoltva a gyerekek, az csak később mutat majd eredményt. Sokadmagammal szajkózom, milyen fontos lenne, ha sikerülne augusztus végére, szeptember elejére az oltható iskolás populáció minél nagyobb részét beoltani, akiket csak lehet, hogy az iskolakezdés ne jelentsen majd újabb járványhullámot."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk