Annyi eső esett, hogy félméteres vízben álltak a gépek a frankfurti repülőtéren

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 17.

Katasztrófa

Egy óra alatt több mint huszonötezer villámot regisztráltak a térségben.

Károkat és közlekedési fennakadásokat okozott a vihar Németország nyugati és középső részén csütörtökre virradó éjjel – írja az MTI. A térségen erős széllökésekkel és felhőszakadással áthaladó vihar miatt csak Frankfurtban 515 helyszínre riasztották a tűzoltókat este 21 óra és reggel 5 óra között. A legtöbbször – 357 esetben – épületekbe betörő víz miatt kértek segítséget.

A frankfurti repülőtéren, Németország legnagyobb forgalmú repülőterén csaknem hetven járatot töröltek, mert a futópályák és a terminálok közötti területen, az úgynevezett előtéren – ahol az utasok ki- és beszállnak, a gépek pedig tankolnak – helyenként 50 centiméter magas vízoszlop alakult ki. Több videó is megjelent az interneten a vízben álló repülőgépekről.

A vihar hevességét jelzi, hogy a meteorológusok szerdán 20.40 és 21.40 között 25 289 villámot regisztráltak a Rajna–Majna régió felett, míg tavaly Hessen tartomány teljes területén egész évben alig felannyi, 11 566 villámlást jegyeztek fel. A vihar Hessen tartomány mellett Észak-Rajna–Vesztfáliában és Türingiában is sokhelyütt okozott áradásokat és kisebb földcsuszamlásokat, rongált meg épületeket és csavart ki fákat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.