Betelt a lélegeztető kapacitás a Korányiban és a Szent Lászlóban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Katasztrófa

Kásler cáfol, Orbán szerint mindenki megnyugodhat, de a vírus erről mit sem vesz tudomást.

A Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”, a Korányiban pedig már a szakemberek is fogytán -  írja a Népszava, egy  birtokukba került levél alapján.

A lap információi szerint a mentők arra kaptak utasítást Kásler Miklós humánminisztertől, hogy a kórházi ellátást igénylő igazolt és COVID19-gyanús betegeket csak az ellátásukra kijelölt intézményekbe vihetik. A fővárosiakat és Pest megyeieket a Dél-Pesti Centrum (egykori László) Kórházba illetve az Országos Korányi és Pulmonológia Intézetbe szállítják. Ha ezek megtelnének, akkor további nyolc intézmény jöhet szóba.

Mint írják: bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy a lap birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”, a Korányiban pedig már a szakemberek is fogytán. A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben.

A Népszava úgy tudja: 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

Figyelmébe ajánljuk