Betelt a lélegeztető kapacitás a Korányiban és a Szent Lászlóban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Katasztrófa

Kásler cáfol, Orbán szerint mindenki megnyugodhat, de a vírus erről mit sem vesz tudomást.

A Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”, a Korányiban pedig már a szakemberek is fogytán -  írja a Népszava, egy  birtokukba került levél alapján.

A lap információi szerint a mentők arra kaptak utasítást Kásler Miklós humánminisztertől, hogy a kórházi ellátást igénylő igazolt és COVID19-gyanús betegeket csak az ellátásukra kijelölt intézményekbe vihetik. A fővárosiakat és Pest megyeieket a Dél-Pesti Centrum (egykori László) Kórházba illetve az Országos Korányi és Pulmonológia Intézetbe szállítják. Ha ezek megtelnének, akkor további nyolc intézmény jöhet szóba.

Mint írják: bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy a lap birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”, a Korányiban pedig már a szakemberek is fogytán. A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben.

A Népszava úgy tudja: 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.