Dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Kórházban a tüzet

  • narancs.hu
  • 2022. január 23.

Katasztrófa

Az előzetes vizsgálatok szerint. 

Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta a tüzet. A sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad betegeket – közölte a Szent Imre Kórház az atv.hu megkeresésére. 

Vasárnap reggel ütött ki tűz a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet.

T?z ?t?tt ki a budapesti Szent Imre k?rh?zban

 
Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
 

A tűzeset keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt közölte, egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette, a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. Az esetről videót is készített a katasztrófavédelem. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt nyilatkozta, hogy újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk