Egyes településeken emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

  • narancs.hu
  • 2022. március 22.

Katasztrófa

Figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden.

Közlésük szerint a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

A mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest-környéki településeken – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta –, Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés. Hozzátették, a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az "emelkedett" tartományba esik.

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével.

(NNK)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.