Hét gyereket vittek kórházba egy Csepeli óvodából

Katasztrófa

Véletlenül fertőtlenítőszeres vizet ittak, de jól vannak, megfigyelik őket.

Hét gyereket kórházba vittek szerdán egy csepeli óvodából, mert hipós vizet ihattak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A csepeli önkormányzat a Facebook-oldalán azt közölte, a hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket hivatalos eljárásban vizsgálják.

 A BRFK arról tájékoztatott, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A XXI. kerületi önkormányzat azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Füstifecskék óvodában szerda délelőtt tévedésből olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5 százalékos koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott minimálisan a vízből. A fenntartó önkormányzat - közlése szerint - azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket.

A gyerekek jól vannak, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket - írták.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.