Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciónap lesz

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 4.

Katasztrófa

Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt is várják, de az 5-11 éveseket előzetesen időpontot kell foglalni.

Januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat.

Az oltási akciók célja továbbra is az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése, az akciópontokon ezért előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást.

Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltópontokon öt vakcina - Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca - közül lehet választani.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Hangsúlyozzák, hogy a megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség.

Az oltási akciók pontos időpontjai a következők:

  • január 6-án és 7-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra,
  • 8-án, szombaton 10-18 óra,
  • január 13-án és 14-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra,
  • 15-én, szombaton 10-18 óra,
  • január 20-án és 21-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra,
  • 22-én, szombaton 10-18 óra,
  • január 27-én és 28-án (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra,
  • 29-én, szombaton 10-18 óra.

A központi oltópontok listája elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon, emellett a háziorvosok is folytatják az oltást. Hozzáteszik, hogy rt a háziorvosok Pfizer-, Sinopharm-, valamint Janssen-vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az oltást jelentősen gyorsítja, ha az oltandó magával viszi kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot. Ezek letölthetők a koronavirus.gov.hu oldalról.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk