Karneválózó tömegbe hajtott egy autó Belgiumban

Katasztrófa

Négyen meghaltak, több mint harmincan megsebesültek.

Karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel a dél-belgiumi Louviere városában, négyen meghaltak, több mint harmincan megsebesültek - jelentette be a város polgármestere, Jacques Gobert.

A Deutsche Welle azt közölte, a halottak között gyerek is van, 12 sebesült állapota pedig súlyos.

Egyelőre nem tudni, szándékos gázolás történt-e. Gobert az RTBF helyi rádióállomásnak azt mondta, a gázolót elfogták.

A BR24 azt írta, hogy a drámai jelenetekről az RTL belga rádió moderátora számolt be, aki részt vett a karneváli rendezvényen. Elmondása szerint az autó a tömeg közepébe hajtott. "Zene és nevetés hallatszott, és három másodperccel később sikolyok hallatszottak. Szörnyű volt" - idézték. Elmondása szerint mintegy 150-en vettek részt a rendezvényen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.