Koronavírus: 12 beteg hunyt el egy nap alatt

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Katasztrófa

1736 új fertőzöttet azonosítottak, 1427 embert ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Egy nap alatt 1384 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, 12-en elhunytak a betegség miatt – közölte a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal.

Most 50 ezer 521 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Közülük 1427-et kell kórházban ápolni, 41 embert kezelnek lélegeztetőgép segítségével. 

Eddig 46 ezer 201 ember halt meg a járványban, amelynek kezdete óta 1 millió 901 ezer 17 embert azonosítottak fertőzöttként. 1 millió 804 ezer 295-en gyógyultak meg a betegségből.

6 millió fölött jár a legalább egy vagy két védőoltást kapott emberek száma, a harmadik vakcinát is megkapták 3,8 millióan, a negyediken pedig 287 ezer 80-an vannak túl. 

Az oltást továbbra is lehet kérni a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál, a kórházi helyszínekre kedden és pénteken időpontfoglalással lehet menni, pénteken pedig, az oltási akciónapon reggel 7 és este 7 között időpontfoglalás nélkül is lehet kéri oltást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk