Mpox (majomhimlő) elleni vakcinát kap Afrika

Katasztrófa

Egy dél-koreai adománynak köszönhetően. Afrikában idén 202 ember vesztette életét a fertőzés miatt.

Megérkezik az afrikai kontinensre az első szállítmány az mpox (majomhimlő) elleni vakcinából egy dél-koreai adománynak köszönhetően – jelentette be csütörtökön az afrikai járványügyi központ (Africa CDC). Azt egyelőre nem közölték, hogy mikorra várható a szállítmány érkezése.

A kontinens legfőbb közegészségügyi testületének közleménye szerint az 50 ezer adag vakcinát elsősorban az egészségügyi dolgozók, valamint a járvány által leginkább sújtott területeken élők oltására használják majd fel

Afrikában idén 202 ember vesztette életét az mpox – korábbi nevén majomhimlő - miatt.

A kontinens 13 országában 19,3 százalékos volt a megfertőződöttek halálozási aránya. Az afrikai egészségügyi hatóságok mégis hónapok óta nem jutnak vakcinához, mivel – most először – a fejlett, nyugati országokban is járvány tört ki.

Ahmed Ogwell, a CDC megbízott igazgatója az elmúlt héten 51 új mpox-megbetegedésről értesült Kongóban. Mint mondta: Kongón kívül még Ghána és Nigéria érintett a leginkább a járványban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk